Hem

Vi spelar teater för förskolor, skolor och  allmänheten. Vi erbjuder kurser till både lärare och elever. Vårt fokus är mänskliga rättigheter, värdegrund,  demokrati och mångfald.

Stötta vår verksamhet bli medlem

Logga in

Bli medlem

Se våra föreställningar online, exklusiva biljettsläpp och gratis popcorn 🍿 när vi spelar!
Nyhet

Teater i förskolan och skolan med fokus på värdegrund

Barnens värdegrund sätts redan i förskolan och med teater kan vi utveckla, förändra och lära barn goda värderingar för att bygga ett samhälle vi alla vill leva i.

I våra teaterkurser arbetar vi mycket med gruppdynamik för att stärka demokratiska värderingar som i sin tur bygger upp barnens självkänsla, trygghet och identitet och vilar på värdegrunden i Lgr11. Teaterkurserna riktar sig mot barn och ungdomar mellan 4-18år.

Helger spelar vi stora barn- och ungdomsföreställningar på vår hemma scen Bristol i Sundbyberg. Allt från Peter Pan, till små egenskrivna pjäser. Varje år minst en produktion med barn och ungdomar i ledande roller.

Vi spelar teater knutet till förskolans  och skolans läroplan (Lpfö18 och Lgr11). Vårt fokus är värdegrund,  demokrati och mångfald. Med efterföljande workshop låter vi eleverna delta i den kreativa processen där man tematiskt bygger upp en djupare förståelse.

Vi erbjuder utbildningar för lärare i estetiska lärprocesser, inriktning drama, för att kunna möta variationen och mångfalden av elever. Vi erbjuder rådgivning i hur du kan arbeta tematiskt och strukturerat med teater/drama.

Vi granskas löpande och är medlemmar i bland annat ASSITEJ International och Teatercentrum. Vi samarbeta med flera stora internationella teatrar för löpande kompetensutveckling. Självklart har vi kollektivavtal för vår personal!

Mer än 15 års erfarenhet

%
utbildade
skådespelare
föreställninagr
per läsår
Antal Barn som ser
våra föreställninagr

varje år
Elever i våra
Teaterkurser

Aktuella föreställningar

Pannkakstårtan
Pettson ska baka pannkakstårta till Findus, som fyller år. Men mjölet är slut, det är punktering på cykeln, snickarboden är…
Läs mer
Dammlotta och Bubbelbjörn
Teater för förskolan och särskolan. Målgrupp 0-3 år. Föreställningen spelas nästan helt utan ord utan använder små barns enkla meningar…
Läs mer
Kottan med vänner
Teater för förskolan och skolan. Målgrupp 3-9 år. Föreställningen berör vänskap och att se den som är utanför. Varför det…
Läs mer
Kråkans kramar
Teater för förskolan och skolan. Målgrupp 3-9 år. Bygger på "Stopp min kropp" och mitt och ditt. En interaktiv föreställning…
Läs mer

vår personal

All vår personal har lång och gedigen erfarenhet inom sitt yrke med dokumenterad erfarenhet. När vi tar fram nya föreställningar och workshops så samarbetar vi tillsammans med skolpersonal, elever och deras förmyndare för att på bästa sätt anpassas till dagens samhälle. 

Våra workshops ämnar att utöver sedvanlig teaterlära, scenvana och retorik även väva in värdegrundsarbete med teman såsom mänskliga rättigheter och de grundläggande demokratiska värderingar som samhället vilar på för att utveckla barnens känsla för samhörighet, solidaritet och ansvar för människan. Vi arbetar utifrån ett sociokulturellt teoretiskt perspektiv med Lpfö18 och Lgr11. Elevernas aktiva deltagande i det konstnärliga arbetet efter föreställningen ger alla möjlighet att få prova på det estetiska hantverket.

Vi ger barn och unga en möjlighet att få stå på scen i stora produktioner med etablerade skådespelare från hela världen. Vi erbjuder utbildningar för lärare i estetiska lärprocesser, inriktning drama, för att kunna möta variationen och mångfalden av elever. Vi erbjuder rådgivning i hur du kan arbeta tematiskt och strukturerat med teater/drama.

Sabina Heitmann

Sabina Heitmann

Skådespelerska / regissör
Camilla Rensgård

Camilla Rensgård

Skådespelerska / musiker
Leif Sandqvist

Leif Sandqvist

Skådespelare / Regissör
Johan Asplund

Johan Asplund

Skådespelare / konstnärligledare

Vad skolor och föräldrar säger om oss

Som förskolechef för fem förskolor har jag ett stort ansvar att hitta kultur som både berikar och utbildar. Vi har bokat Lilla Parkens föreställningar och workshop under ett flertal år. Vi har tillsammans med Lilla Parken utvecklat ett skapande skola projekt som sträcker sig över tre år.

Erika Gustavsson

Som lärare på särskolan jobbar jag med barn med speciella behov. Vi provade att boka Lilla Parkens föreställning Kråkans kramar och deras efterföljande workshop som blev en riktig succé. På ett mycket enkelt och roligt sätt synliggjorde skådespelarna problemen. Deras anpassning av workshopen gjorde att hela skolan kunde delta under en heldag från 7 åringarna…

Tomas Johansson

Jag skulle vilja tacka skådespelarna som verkligen trollband alla barnen i både föreställningen och workshopen efter. Jag var först tveksam till att boka en workshop för de allra minsta barnen 1-2 år på förskolan men med skådespelarnas medryckande musik, sånger och lekar deltog alla barnen med största glädje. Med ett fint pedagogiskt tema precis anpassat…

Katarina Sandström
Ring oss idag

070-236 00 00

Hitta till oss

Kolla in kartan