En trygg skola

En trygg skola

Fler än 60.000 elever utsätts varje år för mobbning och kränkande behandling i skolan. Ett problem som är en verklighet för väldigt många elever.

Många skolor pratar om kompisrutan. Att den som är utanför ska ställa sig i en ruta så att de andra ska se. Riskerna är istället att den som redan är utsatt känner sig ännu mer sårbar.

blankI samband med våra föreställningar så finns det alltid möjlighet att välja till en workshop och för verksamma lärare erbjuder vi utbildning i estetiska lärprocesser och ur ett didaktiskt perspektiv hur en kan arbeta tematiskt över skolans olika ämnen i ett transaktionellt förhållningssätt (Rosenblatt 2002), det vill säga att texten och läsaren inte är separata enheter, och även ett stort utbud av olika praktiska gruppdynamiska övningar och lekar.

blankMed vårt arbete som har vetenskapliga belägg hjälper vi eleverna att själva se och stoppa mobbning och utanförskap. Genom att använda sig av tematiskt arbete så bygger man en djupare förståelse som eleverna minns under en längre tid. Deras aktiva deltagande är även en förutsättning om ni önskar använda er av Skapande skola i samma projekt.

Vi jobbar alltid med förskolornas och skolornas läroplan Lpfö18 och Lgr11 som grund för vårt arbete.

Kontakta oss idag så berättar vi gärna mer om hur du kan använda oss i er undervisning.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.