Peter Pan

Barnteater för hela familjen

Peter Pan

Följ med på ett riktigt äventyr för hela familjen i den klassiska sagan om Peter Pan. Leif Sandqvist har gjort en helt ny översättning av orginaltexten som var skriven som teaterföreställning innan den skrev som bok.

Se vår Trailer

Spela videoklipp
Spelas på Bristol i Sundbyberg

Peter Pan

0
Antal föreställningar

Följ med på ett riktigt äventyr för hela familjen i den klassiska sagan om Peter Pan. Leif Sandqvist har gjort en helt ny översättning av orginaltexten som var skriven som teaterföreställning innan den skrev som bok. Följ med Peter Pan när han flyger upp till Wendys fönster och tar med henne till Peters magiska land. Med spänning, kärlek, hopp och en dröm om en mamma får vi träffa allt från indianer, krokodiler och inte minst kapten krok.

Peter Pan såg dagens ljus 27 december 1904 som teatern Peter Pan, or The Boy Who Wouldn’t Grow Up.
Det blev en braksuccé och fem år senare skrev J.M. Barrie om manuset till en bok, mästerverket Peter
och Wendy. Dessa två texter ligger till grund för vår uppsättning.

Originalmanuset är en ynnest att läsa, det är fullt med underbara beskrivningar:
“Cruelest jewel in that dark setting is HOOK himself, cadaverous and blackavised, his hair dressed in long curls which look like black candles about to melt, his eyes blue as the forget-me-not and of a profound insensibility, save when he claws, at which time a red spot appears in them. He has an iron hook instead of a right hand, and it is with this he claws.”

Sådan detaljrikedom är ovanlig i teatermanus och att följa Wendy och Peter i Neverland bland ett så blommigt språk har varit mycket lärorikt och skapat tankar i hur en kan skriva manus utanför ramen. Kärt barn har många namn och Neverland är inget undantag. I svenska översättningar har det kallats för Sagoön, Landet Ingenstans, och Landet Aldrignågonsin. I och med vår föreställning kommer
ytterligare ett bidrag till den allmänna förvirringen: Ingeland.
– Leif Sandqvist, regissörn

Publikens omdömmen

Wow vilken föreställning. Både vår 6 åring och vår 9 åring satt som tända ljus hela föreställningen. En av de bästa vi någonsin sett.

Andreas Nixon
2019-04-06

Fantastiskt duktiga barn som var med i föreställningen. Musiken var otroligt bra. Första gången vi ser er och vi kommer definitivt fler gånger.

Sanna Rådelius
2019-03-23

Vår familj har varit på väldigt mycket barnteater men aldrig sett något så bra som Peter Pan. Fantastik personal i fiket och att barnen fick möjlighet att träffa skådespelarna efter föreställningen.

Jenny Nyman
2019-03-09

Vår familj har följt er i 10 år och vi blir alltid lika imponerade av era föreställningar. Peter Pan var inget undantag. Hela familjen njöt av en ännu en fantastisk föreställning.

Jonny Carlsson
2019-03-10
Gustaf Nyberg

Gustaf Nyberg

Skådespelare
Rasmus

Rasmus

Skådespelare
Mathias Fillén

Mathias Fillén

Skådespelare / Sång coach
Molly

Molly

Skådespelerska
Lizzie

Lizzie

Skådespelerska
Lilly

Lilly

Skådespelerska
Hanna

Hanna

Skådespelerska
Caspian

Caspian

Skådespelare
Amanda

Amanda

Skådespelerska
Sabina Heitmann

Sabina Heitmann

Skådespelerska
Johan Asplund

Johan Asplund

Producent / Skådespelare
Leif Grönqvist

Leif Grönqvist

Manus och Regi
Camilla Rensgård

Camilla Rensgård

Skådespelerska / musiker
Leif Sandqvist

Leif Sandqvist

Skådespelare / Regissör
Johan Asplund

Johan Asplund

Skådespelare / konstnärligledare

Alltid billigast på internet

Biljetterna är alltid billigast att köpa på interne. Väljer du att köpa på plats tillkommer 25 kr per biljett i serviceavgifter.