Teater som undervisning

Utbildande teater knutet till läroplanen - Teater i förskolan och skolan

Med teater, musik och dans hjälper vi förskolor och skolor att förmedla kunskap på ett roligt och interaktivt sätt. Med föreställningar framtagna tillsammans med pedagoger och lärare kan vi ge er förskola- och skola kvalitetsgranskad kultur på plats. Det är vad vi kallar för "Kulskola" (Kultur i förskoaln och skolan)!

Pedagogik
Samtliga av våra föreställningar har ett tema som kan användas i undervisningen i förskolan och skolan. 2017 heter temat värdegrund. Alla föreställningar är knutna till Lär11 (Läroplanen för både förskolan och skolan). Det finns flertalet föreställningar att välja mellan för olika åldrar. 2016 erbjuder vi teater för åldrarna 3-10 år. Du får inte bara teater! Vi tar steget längre och erbjuder efterföljande workshop som innehåller gruppsamtal, övningar och forumteater. Där låter vi barnen fördjupa sina kunskaper och gemensamt med oss hitta lösningar och nya spännande kunskaper. Du vet väl att både förskolan och skolan kan söka pengar från Skapande skola när ni bokar in ett besök av oss?

Tillgänglighet
För att underlätta så mycket som möjligt för dig som pedagoger/lärare så har vi valt att komma ut till er. Ni behöver inte kolla hur ni tar er till oss, vi kommer till er. Ni slipper dubbelkolla att alla barn är med hela vägen då vi spelar i era lokaler. Lekrum, matsalar, utomhus på gården. Ni bestämmer, dag, tid och plats vi kommer till er! Det gör att även om er förskola/skola har elever med särskilda behov som exempel behöver anpassade lokaler, kan boka in ett besök av oss. Saknar ni plats har vi stor scen i Sundbyberg 10 minuter med pendeltåg, 15 minuter med tunnelbana, 20 minuter med buss från Stockholm C. Nu finns även tvärbanan. Vi kommer 30 minuter innan föreställning. Ni behöver inte förbereda någonting. Det ända ni behöver göra är att bestämma när ni vill att vi ska komma.

Lätt att boka
Du bokar direkt med oss via hemsidan eller telefon. I de fall vi erhållit Kulan premien kan ni behöva skicka in kompleterande uppgifter via dem.

Vi är anslutna till Kulan, Kubik, Scenkonstportalen med fler. Ordinarie pris är från 8000 kr vissa erhåller rabatten via Kulan premien om vi erhållit premien för den valda föreställningen medan andra kan erhålla samma rabatt genom att vi erhåller privata stöd. Kontakta oss så berättar vi mer om priset vi kan erbjuda er!

Kvalitetsgranskning
Sedan 2004 har Lilla Parken varit en del av Stockholms Läns kulturutbud för barn och ungdomar. All personal har utbildning inom sitt område och vi har löpande fortbildningskurser. Vi ställer de högsta kraven på oss själva vilket lett fram till att vi får vara med i flertalet utbudskataloger. Som pedagog/lärare kan söka bidrag från Skapande skola. Löpande sker kvalitetstester från olika organisationer och myndigheter för att se att vi uppfyller de krav som ställs för att få erbjuda teater i förskolan och skolan.

Snabba frågor och svar
Vi har kollektivavtal
Vårt juridiska namn: Lilla Parken
Vi har F-Skatt
Vårt orgnummer: 802418-7190
Vårt momsnummer: SE80241871901

Tveka inte att kontakta oss vid frågor!
Johan Asplund, 070-236 00 00