Kurser

Teater och drama

Våra kurser vilar på multimodalt lärande, vetenskaplig grund, undervisning i pedagogiskt drama och läroplaner från Skolverket och deltagandet förväntas att utveckla din förmåga till självständiga och kreativa bedömningar, uppsättningar och se olika infallsvinklar på kommunikation. Den avser att utveckla din förmåga att tänka kreativt, öka din kommunikativa förmåga samt att utöka ditt mod att ”stå i ramljuset”.

Barn, unga och vuxna

Våra kurser för barn och ungdomar riktar sig till dom som har en nyfikenhet eller intresse för teater. Vi har inga krav på förkunskaper utan alla som ska kunna delta på lika villkor. Vi tillämpar den som anmäler sig först om kurserna blir fulla. För vuxna har vi kurser riktade för att möta lärarlyftet i drama och pedagogik. Kurserna är två heldagar och bokas direkt av skolan. Dessa kurser hålls löpande på begäran. Anmälan till kurserna sker direkt på hemsidan.

Våra kurser

Nedan listas de kurser som vi har aktuellt just nu. För våra internationella kurser i kreativitet, drama och utbildning finns på vår internationella sida.

  • All
  • Barn & Ungdomar
  • Lärare
  • Skapande skola

Skapande skola

Läs mer om vad vi erbjuder till förskolor och skolor

Barns kreativitet

Varför familjerna väljer våra kurser

På deltagarnas villkor

Kreativitet

Vårt arbete bygger på lust och deltagarnas kreativitet. Där vi som kursledare ska hjälpa er att ta fram den kreativa sidan. Du kommer att utveckla din förmåga till självständiga och kreativa bedömningar, uppsättningar och se olika infallsvinklar på kommunikation. Samt att utöka ditt mod att stå i rampljuset. 

Lusten att skapa

Utbildning

Vi jobbar alltid med utbildad personal. Vår personal  arbetar som skådespelare och har mycket hög kompetens av att leda ett kreativt arbete med barn, ungdomar och vuxna. Med universitetsutbildningar med master från bland annat Sverige, England, USA och Kina. 

Lätt att komma till

Tillgänglig

Vi finns mitt i centrala Sundbyberg. Endast 100 meter från tunnelbanan, pendeltåg, tvärbanan och bussar. Ca 15 minuter från T-centralen. Vi jobbar i stora ljusa lokaler anpassade för verksamheten. För väntande vuxen finns det fika att köpa. Lokalerna är handikappanpassade.

Uppspel på en riktig scen

Varje termin avslutas med ett uppspel för föräldrar, släktingar och vänner på Bristol i Sundbyberg. En anrik teater med över 150 platser. Alla från 4 år upp till 18 år gör ett uppspel under en kväll. Tillsammans gör vi en heldag på en riktig teater. Där barnen och ungdomarna som deltar står i fokus.

Har du funderingar eller frågor?

Tveka inte att mejla oss så berättar vi mer

Stora föreställningar

Varje år gör vi stora föreställningar på vår scen Bristol i Sundbyberg och ibland även utomhus med barn och ungdomar i huvudrollerna. För att delta behöver du ha gått någon av våra kurser samt visat ett extra stort intresse för teater. Det kräver även ett större engagemang av dig som förälder. Vissa roller kräver att du behärskar även sång och dans. Ofta är det intensivt arbete 3-4 veckor och föreställningar på helgerna. Här krävs att du som barn och ungdom har erfarenhet av att stå på scen. Föreställningarna görs med en etablerad regissör med erfarenheter av jobba med barn och ungdomar.

Hos oss kan alla delta

Vad deltagarna tycker

Kiana
KianaTvå produktioner
Läs mer
Har deltagit i två stora produktioner med Lilla Parken och att vara en del av detta är det bästa som hänt mig. Har fått nya vänner för livet <3
Lin
Lin
Läs mer
Det har varit jättekul och man fick prova på många nya saker varje gång. Det bästa var föreställningen på Bristol. Var jätte nervös för min familj var där.
Jenny
Jenny
Läs mer
Så kul. Ena gången så kom det en mästare i Kung Fu så hela gruppen fick i två hela timmar lära oss grunderna i Kung Fu som vi sedan kunde använda i stage fighting.
Joe
Joe
Läs mer
Som pappa till en son med Down Syndrom är det så fantastiskt att se hur proffesionellt ni jobbade med rytmik och med enkla medel fått min annars så blyga kille att våga ta plats.
Axel
Axel
Läs mer
Har gått kurser under ett år och kommer fortsätta så länge jag bara kan. Har fått flera bästa vänner och vi träffas ibland när vi är lediga och går på bio, leker och sånt. Jag är 8 år.
Föregående
Nästa
Kontakta oss

Snabbt och enkelt

Boka enkelt via hemsidan, e-post eller telefon.

Sturegtan 39, 172 31 Sundbyberg
Kontakta oss

Skriv ett meddelande

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan och är riktat mot lärare och pedagoger