Lilla Parken logotyp

Teater och drama

Våra kurser vilar på multimodalt lärande, vetenskaplig grund, undervisning i pedagogiskt drama och läroplaner från Skolverket och deltagandet förväntas att utveckla din förmåga till självständiga och kreativa bedömningar, uppsättningar och se olika infallsvinklar på kommunikation. Den avser att utveckla din förmåga att tänka kreativt, öka din kommunikativa förmåga samt att utöka ditt mod att ”stå i ramljuset”.

Barn, unga och vuxna

Våra kurser för barn och ungdomar riktar sig till dom som har en nyfikenhet eller intresse för teater och kreativt lärande via STEAM. Vi har inga krav på förkunskaper utan alla som ska kunna delta på lika villkor. Våra kurser har olika priser beroende på vilket språk och om det är nybörjare eller fortsättningskurser. Våra kurser görs i samarbete med dramapedagogen från hela världen.

Våra kurser

Nedan listas de kurser som vi har aktuellt just nu. Anmälan och betalning sker direkt på hemsidan.

Våren 2022 erbjuder vi både kurser på Svenska och på Mandarin. Samtliga kurser visas nedan. Anmälan och betalning sker direkt på hemsidan.

Musikal 6-8 år

Musikalkurs för 6-8 år. Start 4 september. Pris 2300 kr / 15 gånger.
6-8 år

Musikal 9-12 år

Musikalkurs för 9-12 år. Start 4 september. Pris 2500 kr / 15 gånger.
9-12 år

Musikal 13-17 år

Musikalkurs för 13-17 år. Start 4 september. Pris 2800 kr / 15 gånger.
13-17 år

Teaterkurs

Teaterkurs på Mandarin. Start januari 2022.
Chinese
Barns kreativitet

Varför gå våra kurser

På deltagarnas villkor

Kreativitet

Vårt arbete bygger på lust och deltagarnas kreativitet. Där vi som kursledare ska hjälpa er att ta fram den kreativa sidan. Du kommer att utveckla din förmåga till självständiga och kreativa bedömningar, uppsättningar och se olika infallsvinklar på kommunikation. Samt att utöka ditt mod att stå i rampljuset. 

Lusten att skapa

Utbildning

Vi jobbar alltid med utbildad personal. Vår personal  arbetar som skådespelare och har mycket hög kompetens av att leda ett kreativt arbete med barn, ungdomar och vuxna. Med universitetsutbildningar med master från bland annat Sverige, England, USA och Kina. 

Lätt att komma till

Tillgänglig

Vi finns mitt i centrala Sundbyberg. Endast 100 meter från tunnelbanan, pendeltåg, tvärbanan och bussar. Ca 15 minuter från T-centralen. Vi jobbar i stora ljusa lokaler anpassade för verksamheten. För vuxna som väntar på sina barn finns det fika att köpa. Lokalerna är handikappanpassade.

Uppspel på en riktig scen

Varje termin avslutas med ett uppspel för föräldrar, släktingar och vänner på Bristol i Sundbyberg. En anrik teater med ca 150 platser. Alla från 4 år upp till 18 år gör ett uppspel under en kväll. Tillsammans gör vi en heldag på en riktig teater. Där barnen och ungdomarna som deltar står i fokus.

Har du funderingar eller frågor?

Tveka inte att mejla oss så berättar vi mer

Stora föreställningar

Varje år gör vi stora föreställningar på vår scen Bristol i Sundbyberg och ibland även utomhus med barn och ungdomar i huvudrollerna. För att delta behöver du ha gått någon av våra kurser samt visat ett extra stort intresse för teater. Det kräver även ett mycket större engagemang av dig som förälder. Vissa roller kräver att du behärskar även sång och dans. Ofta är det intensivt arbete 3-4 veckor och föreställningar på helgerna. Här krävs att du som barn och ungdom har erfarenhet av att stå på scen. Föreställningarna görs med en etablerad regissör med erfarenheter av jobba med barn och ungdomar. Dessa projekt annonseras ut på Stagepool Pro och Filmcafé.

Hos oss kan alla delta

Vad deltagarna tycker

X
X