Teaterkurs 12-17 år

Denna kurs vänder sig till ungdomar mellan 12-17 år som är nyfiken på teater. Både till dom som aldrig stått på en scen tidigare till dom som har mer erfarenhet av teater.

Kursen är förlagd på 15 tillfällen och ni kommer under kursen få arbeta med en svensk text som kommer att spelas upp för föräldrar och vänner.

Redovisningen på våren sker på den anrika teatern Bristol på Sturegatan 39 i Sundbyberg. Med scenljus, scenkläder och allt som hör en riktig föreställning till.

Olle Zetterberg - Dramapedagog

Träffa Olle

Olle Zetterberg heter jag och kommer leda kursen VT 2020. Jag är utbildad skådespelare i England på University of West London – Acting for Stage and Media, med kandidatexamen.

Innan mina studier i England var jag vikarie i teaterklasserna på Kulturama i Hallonbergen samt dramapedagog på Medborgarskolan.

Kursen är baserad på olika undervisningsformer: workshops, informationstillfällen, forumteater, grundövningar i kommunikation, kreativitet, improvisation, staty och berättande samt lek, sång och rörelseövningar.

Avsikten med kursen är att deltagaren ska få en möjlighet till fördjupad förståelse och insikt i teaterns olika delar och aktivt få delta och skapa  exempel på hur teater och drama skapas genom att planera, agera, observera och reflektera.

Efter kursen kommer deltagaren ha utvecklat sin förmåga till självständiga och kreativa bedömningar, uppsättningar och se olika infallsvinklar. Den avser att utveckla deltagarens förmåga att tänka kreativt, öka deltagarens kommunikativa förmåga samt att utöka elevens mod att ”stå i ramljuset”.

Kursen är under 15 tillfällen under vårterminen. Kursen hålls på Allaktivitetshuset i Sundbyberg på Sturegatan 10.

Kursen är förlagd på söndagar mellan 10:00-11:30.

Datum våren 2020
februari
2, 9, 16, 23

Mars
8, 15, 22, 29

April
5, 19, 26

Maj
10, 17, 24, 31

Anmäl dig till kursen nedan. Kursavgiften är 2500 kr. Du kommer efter anmälan erhålla en faktura via mejl. Den kan betalas via BG eller Swish.

Allmänna villkor
Anmälan är bindande. Däremot kan du upp till två veckor innan kursstart avboka och få 2000 kr tillbaka. 500 kr behålls som administrativ kostnad. Därefter behöver man uppvisa läkarintyg för återbetalning. Anmälan till kursen måste ske av målsman. Vi förbehåller oss rätten att ändra lärare vid behov.

Fotografering och filmning
Vi fotograferar och filmar ibland på våra lektioner och uppvisningar i syfte att informera om vår verksamhet via våra webbplats och/eller sociala medier. Vill du invända mot detta, och alltså inte synas på foto/film skall du kontakta oss via mejl.

Kursen har redan startat. Kontakta oss på info@lillaparken.se om du har ytterligare frågor.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.