Lilla Parken logotyp

Ett sommarkollo med fokus på innovation

Måndag till fredag klockan 09:00-15:00 mellan den 14 till 18 juni,  21-25 juni samt 9-13 augusti kan du som är mellan 7-12 år delta i vårt sommarkollo i Toppstugan som ligger i Sundbyberg, Hallonbergen. Kollot kommer innefatta flera olika delar. Bland annat att man får prova på Strawbees, teaterövningar, rita och måla samt prova på att skriva en dramatisk text. Priset är 50 kr per dag och du behöver anmäla dig i förväg. 

Vad ingår?

Du kan delta upp till fem dagar i kollot. För den som är med flera dagar så forsätter vi utveckla från dagen innan. Allt arbete anpassas efter barnets ålder.

Alla som deltar i vårt sommarkollo kommer att erbjudas enklare lunch och eftermidagsfika, eller annan enklare tilltugg. Detta ingår i anmälningsavgiften på 50 kr. För den som önskar kan man ta med egen mat som kan värmas i micron.

Vi har tyvärr inte möjlighet att anpassa mat eller fika till allergiker fullt ut. I anmälan får ni gärna meddela eventuella allergier.

Alla får låna den utrustning som behövs för att delta dock får man inte ta hem det man byggt.

För den som önskar kan man köpa Strawbees produkter på vår hemsida.

Samtliga deltagare är försäkrade via IF.

Corona information

COVID-19

Här finner du all information rörande Corona och våra verksamheter
Stanna hemma

Korta regler

  • Vid tecken på sjukdom stanna hemma. Vi kan byta dag på din anmälan i mån av plats
  • Alla ytor torkas av och städas löpande under dagen
  • Alla som deltar ska tvätta händerna innan man får börja.
  • Sjuka kommer att skickas hem omgående. Vi kommer i den mån vi kan meddela vårdnadshavaren om att barnet skickas hem.
  • Vi har begränsat antal deltagare till 10 st per dag för att klara distanseringen. En anmälan ska vara gjord på hemsidan innan man kommer

Praktisk information

Kollot är 09:00-15:00. Du kan komma mellan 09:00-10:00. Du kan inte komma efter 10:00 detta för att kunna anpassa antalet ledare på plats. Sista hämtningstiden är 15:00. Du kan alltid hämta tidigare än 15:00. Tänk på att man behöver städa sin plats innan man går så har man en tid att passa kom då gärna 15 minuter tidigare eller meddela oss på morgonen.

blank

Ha gärna med sin egen vattenflaska. Vatten finns på plats. Man får ta med egen mat och frukt dock ej godis eller andra sötsaker. Nötter är inte tillåtet då det kan finnas allergiker.

För att minska smittspridning är föräldrar inte välkomna in i Toppstugan och kan ej låna toaletterna. Endast ledare får gå in i köket.

När man kommer ska alla tvätta sina händer med tvål och vatten alternativt med handsprit.

Känner du dig sjuk eller förkyld stanna alltid hemma! Tänk på att skydda dig själv och dina medmänniskor.

Boka plats på kollot

januari, 2022

Du betalar din bokning direkt på hemsidan i och med att du bokar en plats. Du kan boka fram till 24 timmar innan start. Betalning sker på hemsidan via Apple Pay, Kortbetalning eller Swish. Var noga med att ange telefonnummer till ansvarig målsman. Alla deltagare måste ha godkänt från sin målsman att delta.

Schema

09:00-09:30

Vi ställer fram för att börja med kreativt skapande med Strawbees.

09:30-12:00

STEAM-Learning som står för Science, Technology, Engineering, Art, and Math. Vi skapar med Strawbees ex vi bygger olika robotar, former, broar mm.

12:00-12:40

LUNCH. Enklare mat serveras. Man får ta med egen mat. Mikrovågsugn finns. Vi har begränsad möjlighet om man har matallergier.

12:40-14:00

Spel och lekar. Man kan ta med egna spel hemifrån, spela något av de spel vi har, lekar och aktiviteter utomhus. Vid fint väder kan vattenkrig ordnas för de som vill. Vi rekommenderar att man har med ombyte om man vill delta i vattenkrig eller vattenlekar.

14:00-14:15

FIKA. Frukt, vattenmelon eller liknande kommer finnas att fika. Vill man kan man ta med egen frukt. Godis och nötter får inte tas med!

14:15-14:45

Bild och form där vi tillsammans i grupp skapar sceniska uttryck. Det kan vara allt från rita och måla till dramaövningar.

14:45-15:00

STÄDA. Vi hjälps tillsammans åt att städa så det är rent och snyggt till nästa dag.

blank

Viktigt att veta är att barn som inte vill delta eller inte klarar av att vara kvar eller av annan anledning inte bör vara kvar kommer vi att kontakta er som vårdnadshavare för att komma och hämta. För att alla ska kunna delta behöver alla lyssna på ledarna. Vid minsta tecken på förkylning eller sjukdom kommer vi att kontakta er för att omgående hämta ert barn. Tänk på att visa hänsyn mot de andra då vi inte vet om någon har en underliggande sjukdom eller har anhöriga i riskgrupp.

Våra ledare

Johan Asplund

Utbildad lärare inom STEAM-Learning. Håller i stora teaterproduktioner på Bristol med ungdomar och är ytters ansvarig för Lilla Parkens verksamheter.

Lei Huang

Utbildad lärare inom STEAM-Learning. Håller i kursverksamhet för barn och ungdomar på Allaktivitetshuset under terminerna. Ligger bakom projektet Teater Mulan.

X
X