Vår logga står för mänskliga rättigheter

Vår logga står för mänskliga rättigheter

Vi får ibland frågan vad vår logga betyder och varför vi valt de färger som vi har. Vår logotyp ska inte bara symbolisera att vi spelar teater utan flera olika bottnar.

Teatermasken är den klassiska symbolen för teater och drama. Regnbågen är målad i prides färger för att symbolisera människorsk lika värde oavsett kön, ålder, sexuelläggning mm. Jorden och handen symboliserar även den att alla oavsett etnicitet, religion mm så bor vi alla på samma planet och har samma behov att få finnas. Där vi står bakom barnkonventionen, FN och humanitära arbeten inom UNHCR. Boken står för att våra föreställningar kan knytas till Lgr11 och Lpfö18. Dvs våra föreställningar vilar på läroplanens värdegrund och att det alltid finnas ett pedagogiskt arbete och tema med. Vi har haft otaliga lyckade Skapande Skola projekt. Skorna står för att det alltid är dans i föreställningarna och bygger på fysisk teater. Gitarren står för att vi alltid har musik och sång i våra föreställningar.

blankVi önskar att alla barn och ungdomar ska få uppleva och delta i kultur. Där kan vi som en fri professionell teater ta vårt ansvar för att alla ska få delta oavsätt förutsättningar.

blankFörutom vårt engagemang i att spela teater på förskolor och skolor så gör vi stora uppsättningar på teater Bristol med barn i ledande roller, kursverksamhet med ca 160 elever tillsammans med Nordic international youth theater art and music research center.

blankPå skollov bedriver vi även läxhjälp, öppen parklek och andra gratis aktiviteter i Hallonbergen som är ett utsatt område i Sundbyberg. Det görs i Toppstugan som vi driver åt Förvaltaren AB och Sundbyberg stad.

blank Vill du vara med och utveckla kulturen och barns rättigheter till kultur och utbildning? Kontakta oss så berättar vi gärna mer. Vi arbetar i hela Storstockholm.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.