Vi träffar Amanda, Lova och Lizzie

Vi träffar Amanda, Lova och Lizzie

Varje vecka kommer vi presentera tre stycken från ensemblen i Prinsessan på ärten. Första veckan får vi träffa Amanda från Sundbyberg, Lova och Lizzie från Solna. 3 av de 10 ungdomar som under tre veckor i slutet på sommarlovet repeterar inför premiären den 16 augusti på Bristol i Sundbyberg.

Från vänster: Amanda Kvarnström, Lova Norberg och Lizzie Hirschfeldt

Amanda Kvarnström

12 år
Bor i Rissne (Sundbyberg)

Roll: Vakten Bengla
Amanda berättar att Bengla är glömsk. Som namnet antyder så bänglar hon med det mesta. Dessutom har hon fula kläder. Faktiskt så fula att man får skämmas om någon man känner kommer att se mig i de här kläderna säger Amanda och skrattar.

Amanda har inte tidigare spelat teater med Lilla Parken eller på Bristol men är inte utan erfarenhet. Amanda var med i Jonas Gardells föreställning Livet är en Slager inne i Stockholm stad som rollen Anna Book. Man har även sett Amanda på TV i TV-Serien Joy som gick på SVT där hon gjorde rollen som lillasyster Alicia.

På frågan om Amanda kommer satsa på en skådespelarkarriär är svaret nej. Jag ska bli advokat men på fritiden ska jag alltid hålla på med teater och film.

Lova Norberg

14 år
Bor i Solna

Roll: Prinsessan på ärten (Majgull)
Lova berättar att Majgull är värsta divan som är bortskämd och är mycket bestämd och kall. Det saknas all form av empati för andra människor utan allt kretsar kring henne. Inget som Lova själv vill identifiera sig med.

Lova berättar att hon är en teaterapa en positiv tjej med skumma idéer, som förutom stå på scen och spela teater älskar att dansa. Lova går på Skytteholms skolan i Solna. Även Lova har erfarenheter av att stå på scenen och sågs i våras i Peter Pan på Bristyol och förra hösten i Vi på Saltkråkan.

På frågan vad Lova tänker satsa på en skådespelarkarriär är svaret solklart. Absolut jag ska bli skådespelerska och jag ska spela teater med Johan och Leif i Lilla Parken.

Lizzie Hirschfeldt

Ålder 12 år
Bor i Solna

Roll: Vakten Coco
Lizzie berättar att hennes roll som Coco är mycket glömsk och är mycket förtjust i grodor. Men hon pussar inte på grodorna de känns lite för slemmiga. Hon är även väldigt bra på språket Ingelkanska som de säger i föreställningen (engelska).

Vakten Coco är rolig att göra säger Lizzie. Den är så knäpp att det ibland är svårt att hålla sig för skratt. Det är inte första gången Lizzie står på scen hon sågs i våras på Bristol i Peter Pan som även har nypremiär i slutet på september på Bristol. Lizzie var även med på den första uppsättningen på Bristol efter nyöppningen av Bristol för ett drygt år sedan i Vi på Saltkråkan.

På frågan om Lizzie tänker satsa på en skådespelarkarriär som vuxen är svaret nej. Jag vill bli lärare i matematik och engelska. Men skulle jag misslyckas med det tänker jag satsa på plan B som är en skådespelarkarriär.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.