Vi träffar Molly, Kiana och Hanna

Vi träffar Molly, Kiana och Hanna

Första spelveckan är färdig av Prinsessan på ärten och vi passar på att kolla läget med tre fantastiska skådespelerskor. Vi har nu tagit pulsen på 9 av ungdomarna som deltar i föreställningen.

Från vänster: Hanna Marx, Molly Persson och Kiana Blanckert

Hanna Marx

blank

Ålder: 13 år

Roll: Magdalena och Narren
Vi frågar Hanna hur det känns så här efter första spelveckan. Det känns bra, men längtar hem till sängen och sova. De första två veckorna av repetionerna var super kul men sista veckan så börjar man känna sig trött. Trött men fortfarande roligt. På frågan vem Magdalena och Narren är säger Hanna: Magdalena är Stellas lillasyster, som är helt besatt av att pussa grodor för att de ska bli en prins. För det har pappa sagt att det tar inte alltid på första försöket så då måste man pussa fler gånger. Narren däremot är helt värdelös på roliga saker och svårt att hålla tungan i styr ibland. Är tvingad i arbete av drottningen.

Hanna har tidigare spelat med Lilla Parken i föreställningen Peter Pan som Lill. Ni kan se henne igen den 28 september på Bristol i Peter Pan.

På frågan om Hanna kommer satsa på en skådespelarkarriär är svaret nej. Jag ska bli tandläkare.

Molly Persson

blank

Ålder: 13 år

Roll: Stella
Vi frågar Molly hur det känns efter första spelveckan och repetitions perioden. Det känns bra det har varit en bra publik. Repperioden har varit svår då rollen inte har så stora tydliga karaktärsdrag som exempelvis Prinsessorna. Det har varit lite jobbigt att gå upp på morgonen under repetitionerna men det var det lätt värt. På frågan vem Stella är svara Molly: Stella är en bondflicka som är modig och hennes vilja är stark. Hon låssas vara en riktig prinsessa för att rädda sin mamma men på slutet visa det sig att hon faktiskt är en riktig prinsessa. Molly säger att hon känner igen sig själv i rollen då Stella inte bryr sig så mycket om vad andra trycker om henne utan har en trygghet i sig själv.

Molly har tidigare spelat med Lilla Parken i föreställningen Peter Pan som karaktären Nibbe. Den har nypremiär den 28 september på Bristol.

På frågan vad Stella tänker satsa på en skådespelarkarriär är svaret solklart. När jag är färdig vill jag fortsätta som skådespelare eller musikalartist.

Kiana Blanckert

blank

Ålder: 12 år

Roll: Hulda
Vi frågar Kina hur det känns efter första spelveckan. Det känns jättekul nu när vi spelat tre föreställningar och haft ett genrep. Var nervös inför premiären men nu känns det bättre. Repetitions perioden har känns lite stressigt med bara tre veckor sen har jag samtidigt spelat teater på Junibacken inne i stan i Pippi Långstrump så varit mycket att ta in.

Kiana har tidigare spelat teater med Lilla Parken i Peter Pan som karaktären Tigerlilja. Du kan se Kiana som Tigerlilja den 28 september på Bristol då Peter Pan har nypremiär.

På frågan om Kiana tänker satsa på en skådespelarkarriär som vuxen är svaret ja. Antingen blir jag skådespelerska eller musikalartist eller både ock.

.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.