Lilla Parken logotyp
Barnteater 3-9 år - Om utanförskap

Kottan med vänner

Kottan med vänner handlar om vänskap. Om att se den som är utanför och att få delta i leken. En interaktiv föreställning för förskolan och skolan som följer Lpfö18 och Lgr11. En föreställning som kan sökas med Skapande skola pengar. Längd 30 minuter, workshop 30 minuter som tillval.

Se vår Trailer

Spela videoklipp
Föreställning för barn 3-9 år
- Längd 30 min + Workshop 30 min

Kottan med vänner

0
Ca antal spelade föreställningar

Boka

Fast pris 5500 kr inom Storstockholm. Ni väljer dag, tid och plats. Vi kommer ut till er eller kom till vår fina teater i Sundbyberg.
Fast Pris

Att vara dum, elak och orättvis är det bästa Kottan vet. Förstöra tillvaron för alla djuren i skogen gör Kottan på gott humör. Det som stör Kottans skadeglädje är att de hon försöker skrämma har en kompis som tröstar vilket gör att det snabbt går över. Men om man lyckas göra så att ingen har någon kompis längre borde det vara mycket lättare, eller hur? Kottan satsar ivrigt och elakt all sin tid på att göra alla till ovänner och hur det går återstår att se. Okej, vi kan väl sträcka oss så långt som att berätta att det inte riktigt går som Kottan tänkt sig.

En lustfylld och rolig föreställning med mycket sång och musik om vänskap och varför det inte är kul att vara utanför gemenskapen.

Workshop - Tillval

Kottan med vänner handlar om att synas och att få delta. Vikten av att vara snäll och respektera varandra. Där vi med enkla medlem kopplar samman allt i ett tematiskt lärande. Där eleverna och ni som lärare får övningar för att även efter vårt besök kunna visualisera och lösa konflikter även i framtiden.

Till Kottan med vänner så har vi först samtal med eleverna om vad de just sett i föreställningen. Vi berör tre saker ensamhet, vänskap och utanförskap. Barnen får sen tillsammans med oss med hjälp av teaterlära prova med övningar och lekar för att visualisera och känna på hur man kan hjälpas åt för att förhindra att utanförskap och bråk uppstår. Det avslutas sedan med att vi pratar och reflekterar om vad vi just gjort och hur man i hela klassen har ett ansvar för att alla får vara med.

Lärare berättar

Lyssna på musiken

Bildgalleri

X
X