Lilla Parken logotyp
Barnteater 3-9 år - Stopp min kropp

Kråkans kramar

Kråkans kramar bygger på “Stopp min kropp” och mitt och ditt. En interaktiv föreställning för förskolan och skolan som följer Lpfö18 och Lgr11. En föreställning som kan sökas med Skapande skola pengar. Längd 30 minuter, workshop 30 minuter som tillval.

Se vår Trailer

Spela videoklipp
Föreställning för barn 3-9 år
- Längd 30 min + Workshop 30 min

Kråkans kramar

0
Ca antal spelade föreställningar

Boka

Fast pris 5500 kr inom Storstockholm. Ni väljer dag, tid och plats. Vi kommer ut till er eller kom till vår fina teater i Sundbyberg.
Fastpris

Lodjuret Loa är på jakt efter nya kramgoa vänner ute i skogen och spatserar runt och spelar på sitt nya glimmande munspel när Kråkan Kraxi dyker upp. En tjuvaktig kråka som tar allt han kommer åt. Lodjuret som bara älskar att kramas anfaller Kråkan med sina stenhårda varma kramar. För alla älskar väl att kramas?

Kråkan som inte alls gillar att kramas tar munspelet istället. Loa blir ledsen för både förlusten av munspelet och för att Kråkan bara skrek rakt ut när hon försökte krama honom. Som tur är finns skogens konung Jan Barr från älgpolisen snabbat på plats.

Med mycket sång, musik och dans får barnen hjälpa till att lösa mysteriet. Vi lär oss tillsammans om “Stopp min kropp”, Fråga innan man lånar och om att lyssna på varandra.

Workshop - Tillval

Kråkans kramar berör vi rätten till sin egen kropp. Lodjuret Loa som inte riktigt förstod det där med att alla kanske inte alltid ville kramas. Ett begrepp som Stopp min kropp används i föreställningen som används av förskolan och skolan.

Till Kråkans kramar så har vi först samtal med barnen om vad de just sett i föreställningen. Vi berör tre saker rätten till sin kropp, fråga först och vänta på svaret och att lyssna på varandra. Barnen får sen tillsammans med oss med hjälp av teaterlära prova med övningar och lekar för att visualisera och känna på problemet och hitta lösningar. Det avslutas sedan med att vi pratar och reflekterar om vad vi just gjort och hur man kan gemensamt hjälpas åt att respektera varandra.

Lärare berättar

Lyssna på musiken

Bildgalleri

X
X