Barnteater 3-8 år - Stopp min kropp

Kråkans kramar

Kråkans kramar bygger på ”Stopp min kropp” och mitt och ditt. En interaktiv föreställning för förskolan, skolan och särskolan.

Längd 30 minuter, workshop 30 minuter som tillval.

Se vår Trailer

Spela videoklipp

Kråkans kramar

Föreställning för barn 3-8 år
- Längd 30 min + Workshop 30 min

Boka

Fast pris 5500 kr inom Storstockholm. Vi är en uppsökande teater som kan komma ut till er och spela i era lokaler. Ni väljer dag, tid och plats. För er som önskar besöka en “riktig” teater, varmt välkomna till vår scen Bristol i centrala Sundbyberg.
Fast Pris

Lodjuret Loa är på jakt efter nya kramgoa vänner. Hon spatserar runt i skogen och spelar på sitt nya glimmande munspel när Kråkan Kraxi dyker upp. Kraxi är en tjuvaktig kråka som tar allt hen kommer åt. Lodjuret Loa som bara älskar att kramas anfaller Kråkan med sina varma men alltför hårda kramar. Kråkan som inte alls gillar att kramas tar munspelet från Loa i stället. Loa blir ledsen, både för förlusten av munspelet och för att Kråkan inte ville kramas. För alla älskar väl att kramas? Som tur är finns skogens konung Jan Barr från älgpolisen snabbat på plats.

Med mycket sång, musik och dans får barnen hjälpa till att ställa allt tillrätta. Vi lär oss tillsammans om “Stopp min kropp”, att fråga innan man lånar och om att lyssna på varandra.

Workshop - Tillval

Föreställningen Kråkans kramar belyser rätten att bestämma över sin egen kropp och om att lära sig skillnaden på mitt och ditt. Lodjuret Loa förstår inte riktigt att andra kanske inte alltid vill kramas. Kråkan Kraxi stjäl det hen vill ha. I workshopen till Kråkans kramar samtalar vi först med barngruppen om vad de just sett i föreställningen. Vi berör tre saker; rätten till sin kropp, vikten av att lyssna på varandra och frågan om vad som krävs för att kunna lita på varandra. Gruppen får sedan tillsammans med skådespelarna delta i gruppstärkande lekar och övningar kring temana. Hur känns det att lita på någon? Hur känns det att vara den någon litar på? Workshopen avslutas med en ”Stopp min kropp-kull” och en gemensam reflektion över det vi just gjort.

Lärare berättar

Lyssna på musiken