Läskeblaskmaskinen

Barnteater 4-9 år - Miljö

Läskebalskmaskinen

Läskeblaskmakinen handlar om allas ansvar för miljön. En spännande och lärorik berättelse om allas bidrag för miljön. En interaktiv föreställning för förskolan och skolan som följer Lpfö18 och Lgr11. En föreställning som kan sökas med Skapande skola pengar. 

Trailer
Kommer inom kort

Föreställning för barn 4-9 år

Läskeblaskmaskinen

0
Ca antal spelade föreställningar

Baltzar har byggt en fantastisk maskin som gör den absolut godaste drycken i världen nämligen Läskeblask. Snål är han inte utan låter alla som vill få smaka av den. Jeanette en forskare varnar för att kanske röken som kommer ut kan vara farlig. Något som Baltzar avvisar.

Men så plötsligt kommer Hannibal, Baltzars granne upp. Det har blivit olidligt varmt ute och hans släktingars hus har blivit översvämmade. Baltzar erbjuder naturligtvis mer dricka om det är varmt som ger mer rök.

Till slut går det inte längre det blir helt olidligt varmt och fler skulle behöva bo uppe på berget hos Baltzar.

Hur Jeanette och Hannibal försöker kan de inte förmå Baltzar att stänga av maskinen. Den är ju så liten och så mycket skada gör väl ändå inte en liten ensam maskin?

En effekter full föreställning med mycket sång och musik om att alla kan bidra med något för miljön. 

Våra workshops ämnar att utöver sedvanlig teaterlära, scenvana och retorik även väva in värdegrundsarbete med teman såsom mänskliga rättigheter och de grundläggande demokratiska värderingar som samhället vilar på för att utveckla barnens känsla för samhörighet, solidaritet och ansvar för människan. Vi arbetar utifrån ett sociokulturellt teoretiskt perspektiv med Lpfö18 och Lgr11. Barnens aktiva deltagande i det konstnärliga arbetet efter föreställningen ger en möjlighet att få prova på och utveckla sin nyfikenhet kring det estetiska ämnena.

MER INFO KOMMER

Med hjälp av tematiska övningar så binder vi samman tre problem som med enkla medel kan synligöras och byggas ihop. Genom att använda tematiska övningar så hjälper vi barnen att bygga en god grund till respekt och förståelse för varandra.

Din boknings förfrågan via formuläret är inte bindande. Du kommer kontaktas inom kort.
Kryssa i om du önskar en eller två föreställningar. En eller två workshops. För andra altenativ lämna ett meddelande.
Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan och är riktade till Lärare och Pedagoger.

Lärare berättar

Lyssna på musiken