Barnteater 5-9 år - Miljö

Läskeblaskmaskinen

Läskeblaskmaskinen handlar om allas ansvar för miljön. En spännande och lärorik berättelse om allas bidrag för miljön. En interaktiv föreställning för förskolan och skolan.

Längd 30 minuter, workshop 30 minuter som tillval.

Se vår Trailer

Spela videoklipp

Läskeblaskmaskinen

Föreställning för barn 5-9 år
- Längd 30 min + Workshop 30 min​

Boka

Fast pris för föreställning 5500 kr inom Storstockholm. Tillval workshop 2000 kr. Vi är en uppsökande teater som kan komma ut till er och spela i era lokaler. Ni väljer dag, tid och plats. För er som önskar besöka en “riktig” teater är välkomna med er barngrupp till vår scen Bristol i centrala Sundbyberg.
Fastpris

Baltzar har byggt en fantastisk maskin som gör den absolut godaste drycken i världen nämligen Läskeblask. Snål är han inte utan låter alla som vill få smaka av den. Jeanette en forskare varnar för att kanske röken som kommer ut kan vara farlig. Något som Baltzar avvisar.

Men så plötsligt kommer Hannibal, Baltzars granne upp. Det har blivit olidligt varmt ute och hans släktingars hus har blivit översvämmade. Baltzar erbjuder naturligtvis mer dricka om det är varmt som ger mer rök.

Till slut går det inte längre det blir helt olidligt varmt och fler skulle behöva bo uppe på berget hos Baltzar.

Hur Jeanette och Hannibal försöker kan de inte förmå Baltzar att stänga av maskinen. Den är ju så liten och så mycket skada gör väl ändå inte en liten ensam maskin?

En effekter full föreställning med mycket sång och musik om att alla kan bidra med något för miljön. 

Workshop - Tillval

Föreställningen Läskeblaskmaskinen belyser alla vårt ansvar för vår miljö och att vi alla kan bidra. Baltazar förstår inte riktigt hur hans maskin är en del av de maskiner som förstör miljön. Hannibal som inte förstår utan bara tycker att det är jobbigt att alla släktingar fått flytta hem till honom på grund av miljöförstöringar, skålar mer än gärna i ett glas läskeblask. Vi berör tre saker; allas ansvar för miljön, vikten av att säga till den som skräpar ner och att kritisk granska det man hör. Gruppen får sedan tillsammans med skådespelarna delta i lekar och övningar kring temat.

Hur kan du bidra? Vad kan man som barn säga till en vuxen som slänger skräp på marken?
Workshopen avslutas med forumteater och en gemensam reflektion över det vi just gjort.

Lärare berättar

Lyssna på musiken